Artikelen

Transfigurings, verandering is onvermijdelijk!

Zoals in de video te zien is, bestaat een ring uit twee delen. Ze passen perfect in elkaar in vier verschillende posities om vier individuele ontwerpen te vormen.

De twee delen blijven bij elkaar wanneer ze aan de vinger zitten, maar bij het verwisselen trekken ze gemakkelijk uit elkaar.

Wanneer je 'Transfigurings' draagt, zul je vaak het onderwerp van aandacht zijn. Iedereen is gefascineerd door de betoverende magie ervan.

Net als bij je schoenen, koop je transfigurings in de juiste maat, de maat aanpassen is niet mogelijk.

Ook als jij, hebben transfigurings zoveel meer te bieden dan wat op het eerste gezicht lijkt.

Informatie over metalen

Zilver
Zuiver zilver, of fijn zilver, is te zacht voor de vervaardiging van juwelen. Legering met andere metalen kan de eigenschappen verbeteren. Sterling zilver wordt het meest gebruikt voor juwelen. Sterling zilver is een legering die bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% ander metaal, meestal koper. Het wordt vaak gemerkt met een 925, wat betekent dat 925 van de 1000 delen zilver is. Merktekens kunnen ook zijn; Ag925, SIL, SILVER of STERLING. Er zijn tegenwoordig veel eigen zilverlegeringen. Sommige maken zilver aanslagbestendig, harder of geven het een unieke kleur.

Sterling zilver verkleurd geleidelijk op natuurlijke wijze, waardoor het stuk vaak een uniek karakter krijgt.

Goud
Fijn goud is 24 karaat en heeft een zeer warme gele kleur. In Europa zijn goudlegeringen meestal 14 karaat of 18 karaat. Het karaat geeft aan hoeveel delen van de 24 uit goud bestaat. De rest bestaat uit andere metalen. Legeringen hebben tot doel bepaalde eigenschappen zoals hardheid en kleur te verbeteren.

14K, 14ct of 585 zijn merktekens voor 14 karaat goud.
18 Karaat goud wordt aangeduid met 18K, 18ct of 750.

Goudlegeringen van rood, rosé, geel tot lichtgeel bevatten gewoonlijk combinaties van zilver en koper.

Bij witgoudlegeringen wordt getracht het goud wit te kleuren door metalen als nikkel, mangaan, palladium of platina toe te voegen. Het goud wordt inderdaad wit in vergelijking met geel goud, maar vertoont vaak een gele of grijze zweem. Dit is een reden waarom witgoud vaak gerodineerd wordt.

whitegold_rhodium_diagram
Rodineren zorgt voor een dun, helderwit laagje rodium op het oppervlak van het goud. Dit is de kleur die geassocieerd wordt met wit goud. Rodium is een metaal dat behoort tot de platinagroep van metalen. Het is vrij slijtvast, maar zal uiteindelijk op sommige plaatsen doorslijten, waardoor het iets gelere witgoud eronder zichtbaar wordt. Wanneer dit gebeurt kan een juwelier het polijsten en opnieuw van een laagje rodium voorzien.

14 karat pie chart
18 karat pie chart

Tips voor het onderhoud van juwelen

Sieraden zijn net als bijna alle andere dingen in het leven. U moet er goed voor zorgen als u wilt dat ze lang meegaan.

Als u uw juwelen draagt, zullen er krassen op komen. U kunt het effect ervan beperken door u ervan bewust te zijn en situaties te voorkomen waarin het waarschijnlijker is dat het gebeurt. Als u bijvoorbeeld in de tuin aan het werk bent, is de kans groter dat er krassen op een ring komen. Een ring kan ook verbuigen als hij wordt gedragen terwijl u een spade hanteert, dus is het verstandig om uw sieraden niet te dragen tijdens het tuinieren. 

Doe uw sieraden af als er een duidelijke kans is dat ze beschadigd raken, bijvoorbeeld tijdens het sporten, koken of werken.

Bewaar uw juwelen in een met stof bekleed doosje, zodat ze niet in contact komen met andere juwelen.

Veeg ze af met een zachte doek voordat u ze opbergt.

Maak uw juwelen schoon met warm zeepwater en een oude tandenborstel.

Een diamant is de hardste steen, maar kan bekrast worden door een andere diamant, dus gooi uw juwelen niet op een hoopje wanneer u ze opbergt.

Laat uw juwelen niet in contact komen met bleekmiddel of andere chemicaliën. Er zitten schadelijke chemicaliën in veel huishoudelijke producten.
Chemische stoffen in cosmetische producten, parfum en eau de cologne kunnen juwelen beschadigen, wees daarom voorzichtig.

Als u het niet zeker weet, vraag dan professioneel advies.

Breng juwelen met stenen jaarlijks naar een juwelier, om te controleren of de stenen nog goed vastzitten.

Gerodineerde juwelen moeten jaarlijks, of indien nodig, naar een juwelier gebracht worden om het laagje rodium te laten vernieuwen.